April 22, 2011

takde tajuk~

hai diaries.....
dah lama dekat seminggu tak menjengok blog cayang ni....dah banyak sarang labah² ni...meh bersihkan blog...hihih...
hai kawan²..hope semua sihat......

semalam...tetibe je rasa membuak² nak keluar dari jB...nak pindah!!!...tp takut nak isi form kat HR...takut boss taknak sign..takut kena marah dengan pakcik²..makcik²..kakak² kat ofis ni...huhuhu...memanjang takut je...sungguh pengecut kan...hihih...sedang berusaha memberanikan diri ni....

1 week 2 days before E-day....preparation 70% siap....tinggal skit² je lagi...takpe la...buat simple je kan...hihi

Pembantu Makmal Sekolah...aiyyeshhh~

2 minggu lepas..ciknana dapat surat dari SPP a.k.a SuruhanJaya Perkhidmatan Pelajaran...dapat surat interview untuk post Pembantu Makmal....aissyehhh....in dilemma....tarikh interview 10 mei...kat PKG Tasek Utara JB...
nak pi ke tak..nak pi ke tak....huhu...dilemma...mmg nak kerja gov...tapi...
  • gaji Pembantu Makmal ikot gred SPM...keje kat TM gred diploma...pastu start bulan ni gaji nak naik...
  • tp enviroment keje skang semakin memualkan...tak tau nak describe macam mana...nnt kalo citer detail..lain plak jd nye...huhuhu..
  • ada baca satu forum ni...keje sebagai pembantu makmal ni tak merumitkan...tp susah nak naik pangkat...means start keje gred C17..nak naik ke C22 tu agak payah la...
  • keje pembantu Makmal...ada pencen....TM takdo...
arghhh...nyanyi lagu nora dulu..Di Persimpangan Dilema....huhu...tp bila pikir balik...baru interbiu je kan...lom tentu dapat ke tak....tp kalo dapat boley ke cikana tolak..kalo tolak..nama ciknana blacklist tak kat SPP???..
takpe la...pikir kan lagi~..sesape ada cadangan...sila la kabo kan kat ciknana ea...

Cite semalam plak....ciknana exciden!!!!...agak memeranjatkan...takde la teruk mana...tp agak fobia la...cian cikbibah ciknana...calar bumper dia....citer nye cam ni...semalam..dah la lambat nak pi keje..bangun cam bese la...after roomate ciknana mandi..biasanye turn ciknana la...tp semalam ada sowang hosmet ni...potong que plak..geram!! kalo masuk bilik air tu kejap..takpe la gak..dekat stengah jam...hangen..rasa nak pecahkan pintu bilik air je....dia masuk keje kol 9..bese mandi lambat...semalam ape mimpi mandi awal..kalo kejap tak pe..ni lama nak map**!...hangen²....bila dah lambat..jawapan nye drive pun kelam kabut la..pas2 ikot la shortcut...masa nak susur kuar ke kiri jalan..ada kete innova ni kat kiri ciknana...dia pun nak masuk jalan tu.sempat gak la tengok muka drebar innova tu...perhh..muka  kerek giloss....patotnye ciknana jalan dulu...sebab ciknana depan sket...tetibe..boley plak dia terjulur ke depan...ciknana pun brenti la..bagi laluan kat orang yang sombong tu...pastu boley pulak bumper blakang dia gesel kete ciknana....tergamam sekejap...dalam ati sempat menyumpah drebar yang bongok tu...huhuh...try gak la kejar..tp dia bawa laju...ciknana kejar bukan la nak mintak ganti rugi ke ape...@ least dia mintak maaf la..ni tak senyum..tak ape..masam cam ape..penat aku senyum...blah gitu je...tu la orang melayu...sombong bodoh~..huhu...
takde la calar teruk...tp cacat la gak cikbibah...nanges gak la cik nana...huhuhu....semalam..terus takde mood...dengan hosmet janji nak pi clebret birthday dak rumah...tetibe kensel...dah la tak bagi tau..aku ni kebulur gile..nasib bek bli burger kat depan umah...huhuhu....

 oh cikbibah ku....skit je calar nye...tp kalo tengok real..nampak ko!...


hari ni punye keje....sesape rasa diri nak kerja kat Telekom Malaysia Berhad...nak mencuba nasib...meh le apply kat TMCareer....klik kat pic bawah ni oke..tarikh tutup 9 mei 2011..sesiapa yang berminat...boley klik---> SINI oke.♥♥




pilih job category external tau..internal untuk staff TM yang berperasaan nak naik pangkat...hihihi...
kalo tak silap cikana..
post bagi Assistant Manager a.k.a exec untuk orang yang ada degree oke..tp rasanye post utk ni  4 internal only..
post bagi Pembantu Pegawai Teknik untuk orang yang ada diploma dan sewaktu dengan nya...hhihi
post juruteknik..untuk yang ada spm, sijil dan sewaktu dengan nye....berdasarkan ape yang ciknana tau la..kalo salah tu mintak maap banyak2...huhu

oke...takat ni je la....nak sambung wat kije....hihihi...
hope semua nye berjalan dengan oke....amin

6 comments:

Anonymous said...

ciannye cikbibah...hu3
injured ekk...:D

::missjay::

Anonymous said...

nape nak pindah cik nana?? tak best ke duk kat jb?? or u da nak kawen?? n ur husband galak kan ker u pindah... try la PJJ (perkahwinan jarak jauh).. hehehhehe

cian nyer.. persimpangan delima yerk..
kalo pembantu makmal tuh close servic la cik nana..mmg susah skit.. u kene kerja ngan kementerian pelajaran jerk..saem la jawatan nyer ngan penguatkuasa... but.. tak susah nak naek pangkat ke 22.. janji u nyer service okey.. xde masalah.. dlm mase 4 or 5 taun u da leh naek ke 22.. tp tuh la..still dlm kementrian pelajaran.. u ngdap sekolah2 la.. tp senang nk mntak transfer... sekolah banyak kat mlaysia nih..
cceeyytt.. cam teror jerk cite..c0z i'am from JPA..


emm...dpt tak no plat inova tuh?? pe lagi.. g la cr.. pecah kan cermen kete die.. hahahahhaha..

ciknana said...

anonymous....ye saya nak tawen suda....tinggalkan la jejak anda supaya kita bole saling berkenalan..cett...hiihi..thx sudi bace oke..hihi...
dalam hati tak nak pindah...tp kena gak pindah...bcoz..dia kat cyber...saya kat jB..kg dia kat sabak bernam..kg saya at muar..so kalo dah kawen..kteorang dah dicuss..kena dok tengah2..senang nak balik kg..hihi...so tempat yang terbaik ada la cyberjaya...huhu...cuma masa je yang tentukan bila patot pindah..ceh...hihi

pasal Pemb makmal tu...nak try gak..kalo ada rezeki kerja gov..oke gak kan...hhihi..tp dalam hati nak juruteknik komputer.~~

kcik bibah ku...ofkos demdam tak pernah padam kat innova tu...ciap la dia nnt...hihi

ciknana said...

anonymous a.k.a miss jay...♥
ayong....cian ciknana....kete ku....kesayangan ku....lovebite tak guna~

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

Dear...org ade award nak bg....boleh tgk kat http://non-cinderella-story.blogspot.com/2011/05/post-140-lovely-blog-award.html. Keep in touch dear..tihihi~

ciknana said...

thanks lijah....